Afscheid Polly en Anneke
Concours Hippique
Paardendag Peize
 

============================================================================

Afscheid Polly & Anneke (16 december 2008)

Na 18 jaar trouwe dienst hebben wij afscheid moeten nemen van Polly & Anneke.
Meerdere generaties ruiters hebben leren ponyrijden op Polly & Anneke.
De laatste jaren hebben zij van hun pensioen mogen genieten, en werden zij alleen nog ingezet als wandelpony. Polly is 28 jaar geworden, en Anneke 26 jaar.

Ze kregen een mooie oude dag, en er wordt nog veel aan hun gedacht!

    

      

============================================================================

Concours Hippique (8 & 9 juli 2008)

Ringrijden 

Op dinsdagavond was er weer het jaarlijkse ringrijden voor ruiters te paard & voor de aanspanningen. Dit jaar deden er meer ruiters mee als andere jaren en er deed zelfs een Australische amazone mee. Na twee ronden werden de prijswinnaars bekend gemaakt, op de eerste plaats is Alice Visser geëindigd, en springruiter André Schut werd tweede. Er waren 3 ruiters met hetzelfde aantal ringen, en daarom moesten Brenda van der Mei, Miranda Bakker en springruiter Dennis  Meijer nog een extra ronde rijden om uit te maken wie met de derde prijs naar huis mocht gaan. Het was een spannende rit, en nadat ze alle drie gereden hadden, was er nog geen winnaar bekend want ze hadden alledrie 3 ringen gestoken. Er moest dus nog een keer worden gereden, en dit keer ging de tijd ook meetellen. Dennis had de meeste ringen gestoken, en mocht dus met de beker (derde prijs) naar huis.

Uitslag Ruiters:            1.  Alice Visser met Mara
                                         2.  Andre Schut met ?
                                         3. Dennis Meijer met van Gogh   

 Het was ook spannend bij de rijtuigen, Henk Kussendrager & Margot Talsma hadden de meeste ringen gestoken en konden met de grootste beker naar huis. Er mochten ook een paar kinderen van onze club als steker op de wagen meedoen. Rachel, Romy & Youri hebben erg hun best gedaan maar konden helaas nog net niet zoveel ringen steken als de winnaar.

 Uitslag Aanspanningen:  1. Henk Kussendrager & Margot Talsma met Sara                                                    2. Schelte Wiertma & Rachel Seysener met Meine
                                               3. Dhr. & Mw. Iedema  met Murk

 Concours Hippique

 Dit jaar werd het concours weer op het veld aan de Aisterbun gehouden.

Gelukkig is het de hele dag vrij goed weer geweest, en hebben we maar een enkel regenbuitje gehad. Ook dit jaar heeft onze club de catering verzorgd, de verkoop ging weer zeer goed. Er was van alles te koop koffie, thee en fris en een heerlijke kop soep ook werden er snacks verkocht zoals een broodje hamburger of braadworst. Wij hebben weer een leuke opbrengst voor de clubkas behaald dankzij de hulp van de vrijwilligers. Het bestuur bedankt hun voor hun enthousiaste inzet.

 Er was de gehele dag veel publiek aanwezig, en zij werden naast de springrubrieken getrakteerd op diverse shows. Zo was er een clinic en een kur op muziek met een prachtig Fries dresuurpaard, en een show met rijtuigen met diverse paarden- en ponyrassen ( van kleine felle Hackney’s tot de grote Belgische werkpaarden), ook was de Groningse artillerie aanwezig om je een kijkje te geven in de geschiedenis.

Gert van den Hof heeft een show gegeven waarbij hij onze Ceasar zadelmak heeft gemaakt. Zoals gezegd had Ceasar nog nooit een zadel op zijn rug gehad, en toch is het Gert gelukt om het vertrouwen van Ceasar te winnen, en hem te zadelen en daarna ook nog diverse ronden over het veld te rijden. Een hindernis vond Ceasar geen goed idee, en is het bij een balkje op de grond gebleven. Na hem afgezadeld te hebben, rende Gert met Ceasar (los dravend ernaast) het veld af, en mocht Ceasar na dit spannende avontuur weer terug naar zijn eigen stalletje.

Natuurlijk heeft onze club ook weer een prachtige carrousel-proef laten zien, dit keer niet met 8 kinderen maar zelfs met 12. Ook werden de pony's op volgorde van de kleur ingedeeld en dat maakte het helemaal af. Er was weer een leuke nieuwe proef in elkaar gezet door Yvonne, en samen met Rianne heeft Yvonne er ook passende muziek bijgezocht. Het rijden ging zo goed dat ze tijdens de proef al een paar keer applaus kregen. Aan het einde van de proef kregen de pony’s een rozet aan het hoofdstel gehangen en de kinderen een prachtige beker. Daarna moesten ze nog een ereronde rijden, en konden de amazones het applaus in ontvangst nemen van het publiek. 

Zes amazones mochten meedoen aan het relais-springen, iedere eilander amazone werd gekoppeld aan een springruiter van de wal. Zij moesten als team een parcours afleggen,  voor een balk eraf kregen ze strafseconden, en het team met de snelste tijd zou winnen. Onder luide aanmoedigingen van het publiek werd het parcours afgelegd in volle galop, dit leverde een spannende wedstrijd op.

 Uitslag:                         1. Miranda Bakker met Gert Wonder met 83.93 seconden
                                       2.  Anne Noordenbos met Dennis Meijer met 94.00 sec.
                                       3. Judith Visser met André Schut met 101.86 sec.
                                       4. Brenda van der Mei met Gert van den Hof met 113.00 sec.
                                       5. Joyce Hellinga met Bram van Esch met 118.00 sec.
                                       6. Eline Woudstra met Anne Greet Rozendal met 124 sec.

 Na het relais-springen moesten de pony’s snel naar huis want de Groningse veldartillerie zouden hun kanonnen nog even laten schieten. Vier paarden liepen er voor ieder kanon, en nadat de paarden losgekoppeld waren, werden de kanonnen in stelling gebracht om te gaan schieten. Met een paar enorme knallen werd het concours afgesloten.

 En zo was er aan deze geweldige concoursdag alweer een einde gekomen.

Klik hier voor een fotopresentatie!
Foto's Irene & Desiree Klabbers, Kea Woudstra, Marjan Soepboer & Susanna Klopstra

============================================================================

Op stap met de Ruitervereniging (18 mei 2008)   
Myrthe, Thirza en Monique Talsma

Wie gaat er mee naar Peize? Deze uitnodiging kregen we van de Ruitervereniging.  Wat leuk, weer een uitje, tuurlijk gaan we mee.

Op zondag 18 mei om 10.00 uur kwam de bus bij de basisscholen, de hele groep werd gezamenlijk naar de boot vervoerd. Op Lauwersoog stond de bus klaar en via Groningen op naar Peize. Door Zwanny werd al verteld wat ons te wachten stond en er was natuurlijk applaus voor Aukje en Ina, want zij waren de drijvende motoren achter deze reis.

In Peize scheen de zon en via het erf van Ina haar ouders kwamen we op het terrein waar zich het allemaal af zou spelen. Onder het wakend oog van de ooievaar, die zich niet liet afschrikken door al die mensen, kregen we een glaasje limonade aangeboden.

Het programma was doorlopend met shows, van elk een kwartier ongeveer. Een van de hoogte punten was het optreden van onze eigen Yvonne. Op een Fries verzorgde zij samen met een andere dame een pas de deux, geweldig.

Een paardenfluisteraar, springpaarden, dressuur, aanspanningen. Een ongelofelijk vol programma, met een ongekende diversiteit. Vele bezoekers, onbekenden, maar zeker ook bekenden van de Schiermonnikogers, allemaal paardenfans, hebben een geweldige dag gehad.

Het bestuur van de Ruitervereniging heeft iedereen patat aangeboden, dit ging er natuurlijk bij iedereen in als…koek. De opa van Romy en Christy heeft een trailer neergezet, zodat alle spullen er in konden worden opgeborgen. Dank voor alles.

Na een drukke dag vol indrukken, gingen we weer richting Lauwersoog, waar de Albatros net kwam aanvaren om ons weer terug te vervoeren naar het eiland. Vele kindergezichten waren in Peize veranderd in een kunstwerkje, want je kon je daar namelijk gratis laten schminken.

Nogmaals Ina en Aukje bedankt voor het organiseren, maar ook willen we Arriva bedanken voor het aangeboden vervoer op het eiland, geweldig. 

Myrthe, Thirza en Monique Talsma

Voor foto's van deze dag klik hier

Paardendag Peize (18 mei 2008)
Romy en Christy Harthoorn

Wij zijn met de ponyclub naar de paarden dag
 in Peize geweest. Dat was erg leuk.
 Wij gingen eerst met de boot en iedereen had
er erg veel zin in. Toen gingen wij met de bus
richting Peize. Dat was erg gezellig, na een klein
uurtje waren wij daar.
Toen wij uit de bus waren kregen wij gratis ranja.
Dat was erg lekker. Toen begon de paardendag.
Je zag springpaarden en paarden die voor hele
mooie karren liepen en ook Yvonne trede op met
haar mooie Fries. Toen Yvonne aan de beurt was mochten wij aan de binnen kant van de hekken zitten.
Dat was erg leuk!
Onze opa Piet had een trailer neer gezet, waar wij
onze tassen in mochten zetten dat was erg fijn want anders liepen wij de hele dag met de tassen te
sjouwen. Het bestuur trakteerde op een patatje.
Er was ook een snoep kraampje en je kon je zelfs
gratis laten schminken.
Dat hebben ook veel kinderen gedaan.
Het was een erg leuke dag!

Wij bedanken Christy en Romy & familie Talsma voor deze mooie verslagen!

===========================================================================